Un Jeep înmatriculat în Marea Britanie, plin cu țigări de contrabandă, găsit de polițiștii de frontieră suceveni abandonat cu cheile în contact și cu ușile deschise în apropiere de Brodina. Autoturismul fusese observat înainte circulând de la frontieră spre interiorul țării


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au observat, sâmbătă seara, la aproximativ un kilometru de la linia de frontieră, un autoturism de teren marca Jeep Grand Cherokee, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Brodina.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a spus că imediat, colegii săi au acționat pentru oprirea autovehiculului, iar, la scurt timp, mașina a fost descoperită abandonată, cu cheile în contact și portierele deschise.

Totodată, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

 În mașina abandonată se puteau observa mai multe colete cu țigări, iar în aproprierea autoturismului erau mai multe cartușe cu țigări.

Coletele cu ţigări de contrabandă au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.622 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 124.277 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 8.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități  infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de