Trei persoane au ajuns, duminica, la spital după o serie de accidente rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 1 decembrie, în județul Suceava au avut loc mai multe accidente provocate de șoferi urcați la volan în stare de ebrietate.

Astfel, dimineața, pe DJ 208C, în afara orașului Liteni, un tânăr de 21 ani, fiind la volanul unei Skoda, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens, după care a părăsit partea carosabilă în perimetrul zonei agricole din partea stângă.

În urma accidentului a rezultat rănirea atât a șoferului, cât și a unui pasager de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind  de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în jurul orei 17:50, în comuna Moara, s-a produs un alt accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Evenimentul rutier s-a produs după ce șoferul de 51 de ani a unui Audi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat frontal într-un copac de pe marginea drumului.

În urma accidentului șoferul a fost ușor rănit. Acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, cu ambulanţa, unde în urma consultaţiilor medicale i s-a stabilit diagnosticul „TCC  ușor, traumatism coapsă stângă”. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Spre finalul zilei, un bărbat de 36 de ani, din comuna Pojorâta, în timp ce se deplasa cu un ATV neînmatriculat, pe o stradă din localitate, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar apoi a intrat în coliziune cu poarta de acces într-un imobilul, după care și-a continuat deplasarea pe aceeași stradă intrând în coliziune cu gardul ce împrejmuia o altă casă. În ambele cazuri au rezultat doar pagube materiale.

Deoarece acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la sediul Spitalului Mun. C-lung Moldovenesc în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În urma interogării bazei de date a Poliției Române s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În urma cercetărilor efectuate și a materialului probator administrat, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului.

În cauză a fost  întocmit dosar penal privind infracţiunile de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,  ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de