Vremea rămâne rece în următoarele zile, dar începe să se încălzească din 7 decembrie. După 10 decembrie crește probabilitate de apariție a precipitațiilor-estimare ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, se arată în comunicatul ANM.

Pentru zona Moldovei, ANM arată că primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu temperaturi maxime de 2…5 grade și minime de -5…-3 grade.

Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina înregistrarea unui ecart mediu diurn de 5…8 grade și nocturn de -2…2 grade. Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

La începutul intervalului vor fi mai ales ninsori și lapoviță, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe cantitativ va fi din nou în creștere începând cu data de 10 decembrie

loading...