Trimis în judecată pentru omor calificat după ce şi-a strâns soţia de gât


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna suceveană Vultureşti este trimis în judecată de procurori după ce şi-a strâns de gât soţia, fiind iritat de comportamentul nevrotic al acesteia, până când femeia şi-a dat duhul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte instituţia a dispus săptămâna trecută trimiterea în judecată a lui B. GHEORGHE, în vârstă de 53 de ani, domiciliat în comuna suceveană Vultureşti, sat Giurgeşti, fără antecedente penale pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Potrivit rechizitoriului, pe data de 30.05.2009, în jurul orelor 18,00, pe fondul consumului în exces de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan avut cu soţia sa, B. Elena, a agresat-o pe aceasta la nivelul feţei, iar apoi i-a comprimat cu ambele mâini formaţiunile vasculo – nervoase ale gâtului, lucru ce a condus în scurt timp la deces.

În acea zi cei doi soţi s-au deplasat împreună cu G. Viorica în satul Pleşeşti unde au efectuat unele cumpărături pentru casă şi au consumat băuturi alcoolice la barul din sat, după care, în jurul orelor 17,00 – 17,30 s-au deplasat spre domiciliu. Întrucât între soţi s-a iscat un scandal, martora G. Viorica s-a deplasat pe jos spre satul Giurgeşti, nemaiînsoţindu-i pe aceştia.

„Pe fondul consumului de alcool şi iritat de comportamentul nevrotic al soţiei sale, în apropierea casei inculpatul Bertea Gheorghe i-a aplicat o lovitură cu pumnul la nivelul feţei, în zona buzelor, după care, văzând că aceasta nu tace, a strâns-o de gât cu putere. După ce a observat că soţia sa nu mai este în viaţă s-a deplasat la locuinţa fratelui său după care a anunţat organele de poliţie despre cele întâmplate” precizează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cu menţiunea că femeia era consumatoare de băuturi alcoolice, în luna martie 2009 fiind internată la Spitalul municipal Fălticeni la dezalcoolizare.

A doua zi B. Gheorghe a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar Tribunalul Suceava a dispus la data de 01.06.2009 luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 29 de zile.

Luminiţa Leonte mai menţionează că, pe parcursul cercetărilor bărbatul a avut o atitudine oscilantă, recunoscând în final fapta comisă.

Pentru infracţiunea reţinută în sarcina sa, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.


Intră acum și în grupul de