Consul nou la conducerea Consulatului României la Cernăuţi


Intră acum și în grupul de

Consulatul României la Cernăuţi are un nou consul general în persoana Tatianei Popa. Investirea în funcţie a Tatianei Popa a avut loc vineri, 26 iulie 2009, când s-a sărbătorit şi împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea Consulatului General al României la Cernăuţi.

La festivitatea de investire au fost prezenţi cei doi foşti consuli ai României la Cernăuţi, domnii Ilie Ivan şi Şerban Săndulescu – nume sonore pentru diplomaţia românescă, reprezentanţi ai administraţiei locale şi regionale din Cernăuţi, oameni de cultură şi din mediul academic, reprezentanţi ai presei de limba română.

La Consulatul General al României din Cernăuţi au fost prezenţi din partea judeţului Suceava, deputata Sanda-Maria Ardeleanu, directorul Complexului Muzeal „Bucovina”, Emil Ursu, precum şi o delegaţie de la Mănăstirea Putna condusă de stareţul Velnic Melchisedec.

Ca reprezentantă a Parlamentului, deputata Sanda-Maria Ardeleanu a apreciat rolul important pe care îl joacă prestigioasa instituţie consulară de la Cernăuţi, “o adevărată casă a prieteniei, în care s-a clădit, zi de zi, printr-un dinamism al activităţilor cu totul neobişnuit, o instituţie consulară vie, primitoare, eficientă şi foarte apreciată în zonă. Numai cine nu a trudit la construirea relaţiilor româno-ucrainiene înainte de existenţa Consulatului de la Cernăuţi nu poate să facă diferenţa. Suceava- Cernăuţi reprezintă o dimensiune a prieteniei, a unei colaborări de lungă durată, în care palierul economic, prin proiectele transfrontaliere, joacă un rol din ce în ce mai mare.”

Potrivit acesteia „multiculturalismul şi plurilingvismul reprezintă un sol fertil de dezvoltare a proiectelor educaţionale şi culturale, dezvoltate în parteneriat”.


Intră acum și în grupul de