Preşedintele CDRNE cere primarilor suceveni să depună proiecte în vederea atragerii de fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est (CDRNE), Gheorghe Flutur, a solicitat primarilor suceveni să-şi amâne concediile şi să se concentreze pe depunerea de proiecte în vederea atragerii de fonduri prin Phare şi prin POR. „E o lună de foc, că e bătălie pe proiecte. Ne vom concentra foarte mult pe proiecte”, a subliniat Flutur.

El a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că CDRNE va analiza vineri, la Suceava modul în care se derulează proiectele prin Phare şi prin POR în cele şase judeţe ale regiunii de Nord Est, subliniind că este foarte important ca autorităţile să se axeze pe atragerea de fonduri prin proiecte cu finanţare europeană. Flutur a arătat că urmează să fie deblocată măsura 5.3.2 pentru promovarea turismului pentru ONG şi autorităţi locale, astfel încât primăriile vor putea depune proiecte şi a atras atenţia că pe măsura 3.2.2. există o singură sesiune de depunere de proiecte, fiind alocată suma de 900 de milioane de euro.

Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că va avea întâlniri zonale cu primarii suceveni cărora le va solicita să depună cel puţin un proiect în fiecare comunitate locală.


Intră acum și în grupul de