A început validarea dosarelor candidaţilor la titularizare

IŞJ Suceava anunţă că până pe data de 3 iulie are loc validarea dosarelor candidaţilor la examenul de titularizare, absolvenţi ai promoţiilor anterioare. „Această etapă este foarte importantă pentru că dă posibilitatea candidaţilor să îşi schimbe opţiunea iniţială, în funcţie de studiile pe care le-au absolvit. Prezenţa lor este absolut obligatorie”, a afirmat adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache.

„De modul în care se desfăşoară examenul, de calitatea candidaţilor ce vor participa, depinde şi o parte din calitatea învăţământului sucevean”, a declarat Virginel Iordache. Acesta a mai precizat că, pentru candidaţii absolvenţi ai promoţiei 2009, validarea dosarelor va avea loc în perioada 6-8 iulie.

„Pentru că o parte din colegi au de susţinut şi o probă practică, aceasta va avea loc vineri la ora 9:00, la Colegiul Spiru Haret pentru informatică, la Liceul cu Program Sportiv pentru cei care candidează la sport, cei de la muzică vor merge la Colegiul de Artă, cei pentru posturi din cluburile copiilor vor susţine probele la Palatul Copiilor, iar maiştrii instructori la discipline tehnice vor merge la colegiile Petru Muşat, Samuil Isopescu, Al. I. Cuza în funcţie de specializare”, a precizat adjunctul IŞJ Suceava.

Precizăm că anul acesta s-au înregistrat înscrieri record pentru examenul de titularizare. Astfel, la primul centru de înscriere de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava s-au depus 866 dosare, iar la cel de al doilea centru, organizat la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava un număr de 967 de dosare.

Anul acesta în judeţul Suceava sunt 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile.
Cele mai multe posturi vacante sunt la educaţie fizică şi sport, unde s-au scos 52 posturi titularizabile şi 71 netitularizabile, la educatoare 50 titularizabile, respectiv 73, şi la învăţători, unde sunt 38 posturi titularizabile şi 79 netitularizabile.

loading...