Doi tineri din Ostra, judecaţi pentru omor calificat


Intră acum și în grupul de

Doi tineri au fost daţi de procurori pe mâna judecătorilor după ce au ucis în bătaie, cu o bâtă şi o rangă un alt tânăr. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, instituţia a dispus, la data de 29.06.2009, trimiterea în judecată a lui N. SANDU în vârstă de 25 de ani domiciliat în comuna Ostra, recidivist, studii 6 clase, fără ocupaţie pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi a lui R. ANDREI BOGDAN, în vârstă 19 ani, domiciliat tot în Ostra, fără antecedente penale, studii 12 clase, elev în cadrul Liceului Sportiv Suceava.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 06/07 iunie 2009 cei doi cu premeditare, aflându-se într-un loc public situat pe raza comunei Ostra, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi cu intenţie au exercitat acte de violenţă, de intensitate ridicată, cu mijloace şi corpuri contondente, asupra lui Robaniuc Pavel, care au condus la decesul acesteia.

„S-a reţinut că la începutul anului 2008, Robaniuc Pavel a agresat pe cei doi inculpaţi şi pe fratele lui Roşu Andrei Bogdan, aceştia însă nu au formulat plângere penală şi nici nu au solicitat eliberarea unui certificat medico – legal. La data de 06.06.2009 victima s-a deplasat la discoteca organizată la fostul restaurant „Minerul” din centrul comunei Ostra, aspect pe care l-au ştiut cei doi inculpaţi care au luat hotărârea de a o aştepta la ieşirea din discotecă pentru a se răzbuna. De faţă mai erau şi alţi martori, prieteni de-ai inculpaţilor. Inculpaţii au acţionat cu premeditare deoarece s-au înarmat cu corpuri contondente dure, au aşteptat ca victima să părăsească localul discotecii, au fugit după victimă cu intenţia de a o prinde, iar ulterior, după ce au reuşit să afle locul de întâlnire al victimei cu o martoră, au plănuit pe ce drum să meargă pentru a ajunge în spatele victimei, toate aceste activităţi petrecându-se într-un interval de 2 – 4 ore.

De asemenea intenţia celor doi inculpaţi a fost aceea de a suprima viaţa victimei, sens în care s-au înarmat cu corpuri contondente dure (o bâtă şi o rangă), au urmărit victima, au exercitat acte de violenţă asupra sa vizând exclusiv zona capului, aplicând lovituri de intensitate ridicată chiar şi după ce victima a căzut şi nu se mai putea ridica”, precizează purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Pe data de 07.06.2009 cei doi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, iar Tribunalul Suceava a dispus la data de 08.06.2009 luarea măsurii arestării preventive a acestora pentru o perioadă de 29 de zile. Aceştia sunt cunoscuţi ca persoane cu un comportament agresiv şi antisocial.

Pentru infracţiunea reţinută în sarcina lor, aceştia riscă fiecare o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.


Intră acum și în grupul de