Primarul Ion Lungu a semnat cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, contractul de finanțare pentru amenajarea zonei de agrement din zona râului Suceava. Proiectul costă 16,2 milioane de lei și va fi finalizat în 22 de luni

Primarul Ion Lungu a semnat, marți, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, împreuna cu ministrul Ion Ștefan, contractul de finanțare pentru proiectul „Revitalizare spațiu public urban din municipiul Suceava”, respectiv amenajarea zonei de  agrement din lunca râului Suceava.

Valoarea totală a contractului este de 16.264.015,87 lei din care valoarea totală eligibilă este de 16.214.035,87 lei, iar valoarea neeligibilă 49.980 lei

Durata de implementare a proiectului este de 22 luni de la semnarea contractului.

„În zilele următoare vom semna și contractul de execuție cu Asocierea SC General Construct SRL Suceava și SC Art Peisaj SRL Suceava, care a câștigat licitația”, a anunțat Ion Lungu.

Potrivit primarului, noua zonă de agrement va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru bicicliști.

Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

Zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit.

Amintim că viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat recent, când a participat, în Finlanda la un proiect european în care Suceava este partener cu mai multe orașe europene, că idei inovative preluate din experiența în gestionarea spațiilor verzi partenerul din Finlanda vor fi aplicate în Suceava în cazul amenajării Zonei de agrement din lunca râului Suceava (T.B.) 

loading...