Primarul Ion Lungu spune că trofeul de excelență în transport primit la Gala AMR premiază proiectul integrat prin care întregul transport public din municipiul Suceava va fi modernizat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că premiul Galei AMR pentru municipiul Suceava,  de excelență în transport și mobilitate a fost acordat pentru întregul proiect de modernizare a transportului public de călători din municipiu.

El a explicat că dacă alte orașe au început să achiziționeze câteva autobuze electrice, municipiul Suceava are un proiect integrat de refacere în totalitate a acestui transport public, începând de la noua autobază a Diviziei electrice a TPL, achiziția de autobuze electrice, modernizarea stațiilor de călători, sistemul electronic de eliberarea a biletelor de călătorie, monitorizarea serviciului de transport, dar și introducerea sensurilor unice cu bandă specială pentru transportul public.

Primarul a estimat că întregul proiect ar urma să fie implementat până la sfârșitul anului viitor.

„Realist vorbind, într-un an de zile va fi implementat”, a spus Ion Lungu care a menționat că au fost lansate licitații pentru realizarea proiectului.

Mai mult, primarul Ion Lungu a anunțat că imediat după ce vor intra în circulație autobuzele electrice va fi implementat sistemul de sensuri unice în municipiu.

El a explicat că după ce sucevenii vor constata că transportul public este unul modern, cu autobuze dotate cu aer condiționat, care vin la timp, vor prefera  acest transport și vor folosi mai puțin mașinile, ceea ce va face contribui și la fluidizarea traficului rutier.


Intră acum și în grupul de