Senatorul PSD Ioan Stan acuză: O lună de guvernare PNL a costat România peste 10 miliarde lei. Guvernul PNL a împrumutat 8,5 miliarde lei în mai puțin de o lună comparativ cu 3,9 miliarde împrumutate de guvernul PSD în toată luna octombrie

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a acuzat miercuri, într-o declarație politică, Guvernul PNL că a costat România peste 10 miliarde de lei și susține că președintele României, Klaus Iohannis, are un comportament care se îndreaptă spre unul dictatorial.

„ Sub imperiul inerției declarațiilor și în beatitudinea victoriei ”guvernul meu” și președintele său s-au dezlănțuit la  demonstrații de forță în ceea ce privește gândirea guvernării și practica acesteia, fără nici un scrupul ori aducere aminte despre promisiunile electorale. Considerând în continuare scena politică românească drept teatru de război, ca și în timpul primului său mandat, președintele ”mediator” cu o ură viscerală pentru tot ce înseamnă PSD  dar, în fapt, și susținătorii săi (în număr de cca 3 milioane de cetățeni români), nesocotește flagrant Constituția pentru a nu știu câta oară”, a spus Ioan Stan.

Senatorul sucevean social-democrat arată că „cu zâmbetul său plin de autosuficiență disprețuitoare, trasând indicații precise liberalilor susținători, președintele ”tuturor” românilor i-a chemat pe aceștia  să continue lupta împotriva ”adversarului” comun  în așa fel încât, la sfârșitul anului 2020, să stăpânească o Românie fără PSD”.

„Ce pluralism democratic, ce Constituție, ce Cod Penal cu al său art.369 care chiar crede că în ”normalitatea” impusă de liberali și președintele lor, incitarea la ură și la discriminare împotriva unor categorii de persoane se pedepsește cu închisoare  sau cu amendă. Noțiuni învechite. Și când spun ”președinte” nu mă refer la săracul, cinstitul și bunul Orban, ci la adevăratul lor președinte”, a spus Ioan Stan.

El crede că „scrâșnitul îndemn la ură al președintelui Iohannis” este o declarație de război împotriva PSD, a Constituției României și a democrației din România, câtă mai rezistă la atare agresiuni.

„Personal, consider aceste demersuri ca pași constanți către dictatură. Una deja cunoscută, bazată pe un singur partid și pe un singur ”iubit” conducător” și că își  face o cruce mare și zice din suflet ”ferește-ne Doamne!”.

Mai mult, senatorul Ioan Stan spune că aruncați de președintele lor în guvernare, debusolați complet de lipsa de profesionalism, de calificare, de informații specifice domeniului, membrii guvernului „ne fericesc zilnic mințind opinia publică, prestând luări de poziție de mai mare mirarea, demonstrând lipsă de discernământ, dar mai ales, luând decizii mai mult decât nefericite pe spinarea poporului român”.

El arată în susținerea acestor afirmații exemple care sunt cunoscute de cei interesați, dar că el nu va înceta să le repete până când nu vor ajunge la conștiința tuturor românilor.

Potrivit lui Ioan Stan, o lună de guvernare PNL a costat România peste 10 miliarde lei.

„Guvernul PNL a împrumutat 8,5 miliarde lei în mai puțin de o lună comparativ cu 3,9 miliarde împrumutate de guvernul PSD în toată luna octombrie. Deprecierea leului cu aproximativ 5% relativ la 1 noiembrie 2019 a majorat datoria publică în valută cu aproximativ 700 milioane lei. Nu putem nesocoti aici aportul ministrului de finanțe și al aberantelor sale afirmații cu trimitere la gangsterismul american. Banca Națională a injectat în ultima lună, pentru susținerea cursului valutar, 1,2 miliarde euro din rezerva națională. Dobânzile plătite în plus după declarațiile iresponsabile ale pseudofinanțistului guvernamental reprezintă 5,01 milioane lei anual și 34,8 milioane lei pe întreaga perioadă a împrumuturilor contractate. A crescut deficitul de țară de la 2,8 la 4,3%. Cale deschisă celor doritori să ne bage pe gât credite uriașe cu dobânzi așișderea. Rând pe rând se închid toate programele guvernării PSD pentru fermieri și tineret. S-a sistat programul ”Prima casă”, s-a închis Casa Română de Comerț Agroalimentar ”Unirea”. S-au cheltuit deja câteva miliarde de euro în ultimile săptămâni pe avioane F 16 vechi de 35 de ani și pe rachete depășite tehnologic. Continuă defrișările masive de păduri operate de apropiații președintelui lor. Trăim sub promisiunea mutilării Ordonanței nr.114 dacă nu chiar a abrogării acesteia pentru ca multinaționalele iubite să nu mai plătească taxe și impozite și să se liberalizeze prețul la gaze. Ca să ia ei tot și noi ce mai rămâne, cum spunea cineva cu amar zilele trecute”, a spus Ioan Stan.

El consideră că acest mod de guvernare „ne călăuzește, de fapt ne mână, către o nouă societate, dominată de austeritatea impusă de ură și dezbinare printr-un instrument perfid și fără răspundere națională: guvernul lui, guvernul liberal”.

loading...