Consiliul Județean Suceava a câștigat procesul în care era contestată Hotărârea CL Pojorâta de transfer a terenului pe care s-a construit depozitul ecologic din zona de munte a județului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a câștigat, miercuri, procesul în care era contestată Hotărârea Consiliului Local Pojorâta de transfer a terenului pe care s-a construit depozitul ecologic din zona de munte a județului Suceava.

Tribunalul Iași, care rejudecă procesul, potrivit unei decizii din luna mai a Curții de Apel Iași, a respins cererea de anulare a HCL Pojorâta prin care se aproba transferul a 9 hectare de teren pe care s-a construit depozitul ecologic din zona de munte a județului Suceava.

Decizia Tribunalului Iași poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Vă prezentăm minuta instanței:

„Constată că au renunţat la judecată reclamanţii MURARU VALERIU şi MURARU VERONICA. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii DANCI ALEXANDRU MARIUS, DANCI ELENA, MAXIM SAMUILĂ ARISTIDE, MAXIM SAMUILĂ RODICA, SAMUILĂ NICOLETA şi STREMCIUC MIRELA, prin mandatar MAXIM SAMUILĂ ARISTIDE în contradictoriu cu pârâţii CONSILIUL JUDEŢEAN SUCEAVA, CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI POJORÂTA, COMUNA POJORÂTA, PRIMARUL COMUNEI POJORÂTA, PREFECTUL JUDEŢULUI SUCEAVA, şi intervenienţii – accesorii ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ DE GESTIONARE A DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL SUCEAVA şi UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEŢUL SUCEAVA. Ia act că pârâţii şi intervenienţii nu au solicitat cheltuieli de judecată în acest dosar. Cu drept de recurs, ce se depune la Tribunalul Iaşi, în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 18 decembrie 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 396 alin.2 Cod procedură civilă”.

Construcția depozitului ecologic de deșeuri din Pojorâta a fost contestată de mai mulți localnici care consideră că acesta nu-și are locul în această zonă.

Depozitul ecologic de deșeuri din Pojorâta, realizat printr-un proiect cu finanțare europeană, a fost finalizat și recepționat și urmează să fie pus în funcțiune după ce va fi stabilit operatorul.

La acest depozit urmează să fie aduse doar fracția umedă a deșeurilor din zona de munte a județului Suceava în timp ce fracția uscată va fi transportată la stația de sortare de la depozitul ecologic Moara.


Intră acum și în grupul de