Peste o sută de persoane implicate în stingerea unui incendiu de pădure în zona Valea Șurii-Giumalău izbucnit, sâmbătă dimineața, de la un rest de țigară nestinsă. Pompierii continuă și duminică lichidarea focarelor//VIDEO


Intră acum și în grupul de

UPDATE-Incendiul a fost lichidat, duminică, la ora 14:00

………………………………………………………………………..

Dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunțat, sâmbătă dimineață, despre izbucnirea unui incendiu pe raza Ocolului Silvic Pojorâta.

Potrivit ISU Suceava, în zona numită Valea Șurii, ardeau, pe o suprafață de aproximativ 20 de ari, litieră, doborâturi și resturi lemnoase, cu pericol de propagare la fondul forestier.

Aproximativ o sută de persoane, pompieri militari de la Detașamentele Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei, lucrători ai Ocoalelor Silvice Pojorâta, Vama și Breaza, lucrători de la SVSU Pojorâta, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști și voluntari, au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Sursa citată arată că deși suprafața afectată nu este una mare, intervenția a fost deosebit de grea și a solicitat la maxim forțele participante, din cauza lipsei apei în zonă, a terenului accidentat și a vântului puternic, dar mai ales din cauza faptului că incendiul se manifesta în profunzime, în litieră, la o adâncime de aproximativ 30 de centimetri.

Pe tot parcursul zilei de sâmbătă s-a intervenit continuu, incendiul fiind localizat, iar pe timpul nopții au rămas în zonă 5 pompieri militari și 2 lucrători silvici.

Duminică dimineață, forțele au fost suplimentate și se lucrează până la lichidarea în totalitate a focarelor nestinse, precizează ISU Suceava.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de un rest de țigară aruncată nestinsă, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de