Tragedie pe DN 17, în afara localităţii Şcheia


Intră acum și în grupul de

Trei persoane au murit pe loc şi alte patru au fost duse de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava după ce microbuzul cu care se întorceau din Germania a lovit un cal după care s-a izbit violent de un podeţ de beton şi s-a răsturnat, în apropierea localităţii Şcheia.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 04.00 pe DN 17, în afara comunei Şcheia, C. Nicolae, de 39 de ani, din comuna Bălcăuţi, în timp ce conducea un microbuz şi având direcţia de deplasare Stroieşti – Suceava, a lovit un cal nesupravegheat ce a pătruns pe partea carosabilă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a izbit frontal la baza coronamentului unui podeţ de acces la un drum public de pe sensul opus, după care s-a răsturnat.

Imediat după producerea accidentului, la faţa locului a ajuns Detaşamentul de pompieri Suceava ce a intervenit cu un echipaj de Descarcerare şi un modul SMURD. Ajunşi la locul accidentului, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au găsit un scenariu de coşmar. Aceştia au găsit, în total 6 victime încarcerate, cel de-al şaptelea pasager reuşind să iasă singur din autovehicul şi să sune la 112. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava echipajele au balizat zona, au îndepărtat cupola şi au tăiat stâlpii de susţinere pentru extragerea persoanelor încarcerate. S-a acordat primul ajutor medical răniţilor după care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. Totodată s-au luat măsurile de siguranţă specifice în astfel de cazuri (deconectarea bornelor de la baterie şi verificarea eventualelor scurgeri de carburant şi lubrifiant).

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto, a pasagerilor P. Rodica, de 48 ani din comuna Zamostea şi S. Gheorghe, de 23 ani din oraşul Siret, rănirea gravă a lui H. Liviu, de 37 ani din comuna Bălcăuţi şi uşoară a lui C. Florin, de 21 ani din oraşul Siret, C. Ilie de 23 ani din comuna Straja şi I. Adrian de 25 ani din comuna Udeşti, toţi pasageri în autoturism.

Conducătorul auto şi pasagerii nu purtau centuri de siguranţă.


Intră acum și în grupul de