Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Până în 28 decembrie scădere treptată a temperaturii atmosferice, urmată de o ușoară încălzire după 2 ianuarie


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o estimare a valorilor temperaturilor și precipitațiilor pentru perioada 23 decembrie-5 ianuarie.

Astfel, pentu zona Moldovei, până în jurul datei de 28 decembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere treptată, însă vor continua să se situeze peste cele normale în această perioadă a anului.

Astfel, cele maxime diurne vor fi, în medie, de 4…8 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre -1…3 grade. Pentru perioada 29 decembrie – 2 ianuarie estimările prognostice indică o probabilitate mare pentru înregistrarea unor temperaturi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu valori diurne de 0…3 grade și nocturne de -6…-3 grade, mediat regional.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului de referință, tendința este de încălzire ușoară a vremii.

 Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima parte a intervalului, dar cu precădere în jurul datelor de 23 și 28 decembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.


Intră acum și în grupul de