Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni în primele două zile de Crăciun. Polițiștii au reținut 38 de permise de conducere pentru consum de alcool, viteză excesivă sau pentru depășiri neregulamentare şi au retras 10 certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de

În perioada 24 – 26.12.2019, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact  negativ  asupra siguranței cetăţenilor și de asemenea, nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave pe raza județului, anunță Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, polițiștii au acționat zilnic pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, asigurând intervenția la 236 de evenimente,  197 dintre acestea fiind semnalate prin 112. Au fost constatate 111 infracțiuni, dintre care 16 la regimul siguranței rutiere, 19 infracțiuni contra patrimoniului și 57 de infracțiuni contra persoanei.

De asemenea,  în această perioadă, au acţionat zilnic opt autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 38 de permise de conducere (3 pentru alcool, 14 pentru viteză excesivă și 21 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras  10 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

În aceeași perioadă au fost aplicate 313 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (243) au fost aplicate la regimul rutier, iar 59 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  168.560 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 8366 lei.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor,  au fost depistate  trei persoane urmărite la nivel naţional și au fost dispuse măsuri preventive privative de libertate faţă de  doi persoane, alți 6 autori de infracțiuni fiind identificați în flagrant.

„Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică”, precizează Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de