Mai multe probleme în județ din cauza ninsorilor și viscolului. Poliția a aplicat amendă pentru deszăpezirea târzie a DN 29 Salcea- Dumbrăveni. Prefectul Alexandru Moldovan a cerut ca utilajele de deszăpezire să acționeze permanent și a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

Prefectura Suceava a anunțat că prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după ce ninsorile și viscolul au general mai multe probleme în județ.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, condițiile meteorologice din ultimele 48 de ore au determinat o intensificare a acțiunilor de intervenție pentru asigurarea în condiții optime a circulației pe drumurile publice, prefectul județului Suceava solicitând informări și comunicări în timp util din partea autorităților implicate în gestionarea acestor situații.

Astfel, viscolul puternic din seara de sâmbătă a creat dificultăți în activitatea de intervenție pentru degrevarea căilor de comunicație, motiv pentru care prefectul județului Suceava a solicitat administratorilor de drum să asigure permanent prezența utilajelor, în special pe sectoarele de drum în care au fost semnalate probleme în anii anteriori.

De asemenea, prefectul a solicitat ISU si IPJ Suceava să comunice, duminică dimineața, situația din teren.

Potrivit informărilor, duminică dimineața, circulația pe drumurile naționale din județ se desfășoara în condiții de iarnă, fiind semnalate probleme pe sectoare de drum expuse, unde viscolul puternic face dificilă intervenția utilajelor de deszăpezire.

În sectorul Ratoș pe drumul național Suceava- Siret datorită viscolului puternic nu se poate interveni eficient cu utilajele pentru deszăpezire, iar pe DN 29 Salcea- Dumbrăveni au fost semnalate autovehicule care au derapat în șanțul șoselei, la locul incidentului fiind prezente două echipaje de poliție.

În acest administratorul drumului a intervenit cu o freză, fiind astfel soluționată situația, după aproximativ o oră fiind reluată circulația.

Din cauză că nu s-a intervenit la timp și au fost disfuncționalități în deszăpezirea căii de comunicație, Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Suceava a aplicat administratorului drumului o sancțiune contravențională în valoare de 4250 lei.

Sursa citată mai arată că pe DN 2 ( E85) Suceava- Siret, în zona Ratoș, din cauza viscolului puternic, Secția de Drumuri Naționale Suceava nu poate interveni eficient, motiv pentru care participanții la trafic sunt rugați să evite deplasarea pe această rută pînă când condițiile meteo vor face posibilă intervenția pentru deszăpezire.

De menționat este că sâmbătă seara pe DN 2H Milișăuți- Rădăuți, în zona localității Gălănești s- a produs blocarea căii rutiere din cauza unui TIR ce a derapat, situația revenind la normal fiind asigurată circulația pe o bandă, iar un utilaj de deszăpezire a acționat în zonă pentru fluidizarea traficului pe ambele benzi.

Și pe DN 29 A, Suceava- Dorohoi, în zona Călugăreni circulația este îngreunată din cauza viscolului puternic.

Au fost sesizate probleme pe drumurile județene DJ 178A- Costâna- Todirești si DJ 209 D Costâna- Dărmănești, cu ieșire în DN 2, unde s-a constatat prezența unui strat consistent de gheață, iar aministratorul drumului a intervenit cu două utilaje astfel încât duminică la ora 11:30  s-a reușit să se asigure condiții bune de trafic, având în vedere ca acesta este singurul drum ce asigură accesul dinspre Cajvana spre Suceava.

Pe DJ 290 Verești- Fântănele, deși este viscol utilajele sunt prezente pe traseu fiind asigurată circulația, iar pe DJ 208 A Suceava- Ipotești- Bosanci- Udești- Liteni în duminică dimineața se circula pe o singură bandă. Conform informării transmise de Secția Drumuri Județene, la ora 11:45 se circula pe ambele benzi.

La Mușenița a fost nevoie să se intervină pentru preluarea unor persoane ce trebuiau să ajungă pentru dializă la Spitalul Județean Suceava, DJ 291 A fiind singura cale de acces spre orașul Siret. Pentru deblocarea drumului a intervenit și uilajul primăriei Mușenița, dinspre Frătăuți spre Mușenița fiind asigurată intervenția cu o volă aparținând societății Conbucovina.

Pe toată perioada, de la emiterea avertizării meteo, echipajele de poliție și cele ale pompierilor militari au monitorizat zonele critice din județ și au comunicat permanent cu autoritățile responsabile cu acțiunile de deszăpezire, fiind asigurată intervenția rapidă și eficientă pentru deblocarea căilor de acces în situații punctuale, acolo unde se impune.

În ceea ce privește persoanele fără adăpost, duminică dimineața a fost identificată o persoană decedată în zona Burdujeni, un prim diagnostic al cauzei decesului fiind consumul exagerat de alcool. În urma necropsiei ce se va efectua luni se va putea determina cauza exactă a decesului.

În municipiul Suceava au fost duse la adăpost cinci persoane, din care una a refuzat cazarea .

Prefectul județului Suceava a solicitat tuturor celor implicați în acțiunile de deszăpezire și asigurare a condițiilor normale de trafic să fie permanent prezenți cu utilaje în toate zonele și să comunice imediat toate incidentele sau evenimentele care pot avea impact asupra vieții și sănătății oamenilor și integrității bunurilor.

loading...