Pista Aeroportului Suceava este deszăpezită urmând să fie primite în această seară patru curse. În zonă viscolul suflă, la rafală, cu 10 m/s


Intră acum și în grupul de

Pista Aeroportului Suceava este deszăpezită și se acționează pentru menținerea acesteia operațională în condițiile în care vântul suflă, la rafală, cu 10 m/s (36 km/h) și viscolește zăpada.

Situația de pe aeroportul sucevean a fost verificată de prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan și de șeful ISU Suceava, col. Costică Ghiață împreună cu directorul aeroportului, Ioan Măriuța.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat pentru News Bucovina că s-a intervenit cu cinci utilaje de deszăpezire pe întreaga lungime a pistei și pe platformă și că pista se va menține operațională în ciuda viscolului puternic.

Totodată sunt pregătite două echipamente de degivrare a aeronavelor care să fie folosite înainte de decolare.

În această seară vor ateriza patru curse pe Aeroportul Suceava, două externe, de la Bergamo și Luton și două interne de la București.

Conducerea Aeroportului Suceava a anunțat pasagerii și rudele acestora că până la sfârșitul avertizării codu galben, Aeroportul se va menține operațional și totodată își cere scuze pentru eventualele întârzieri din cauza condițiilor dificile.


Intră acum și în grupul de