Prefectul Alexandru Moldovan a cerut o concentrare a utilajelor de deszăpezire în zonele expuse viscolului și a anunțat că dacă situația o va impune se va opri circulația pe drumurile județene care sunt în pericol de blocare


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a cerut, duminică, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență creșterea numărului de utilaje de deszăpezire în zonele expuse viscolului și un ritm mai alert de deszăpezire în zonele neviscolite.

Potrivit unui comunicat de presă, duminică, la sediul ISU Suceava, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care s-au analizat situațiile operative generate de ninsoare și de viscolul puternic în perioda atenționării meteorologice cod galben.

Potrivit sursei citate la ședință au participat toți membrii cu atribuții specifice în gestionarea situațiilor produse în urma ninsorii abundente și a viscolului puternic.

Astfel, după ce s-au făcut precizări referitoare la modul în care au fost gestionate situațiile au fost stabilite măsurile care prevăd o cât mai bună gestionare a situațiilor cauzate de vremea nefavorabilă pe drumurile din județul Suceava.

„Se vor monitoriza activ zonele cu risc ridicat, de către toți factorii implicați în managementul intervențiilor și se va asigura funcționarea integrată a forțelor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de manifestarea acestor riscuri”, a spus prefectul Alexandru Moldovan.

Prefectul a spus că, de asemenea, se vor asigura toate traseele, din punct de vedere al graficului de locare al utilajelor, atât cele două Secții de Drumuri Naționale cât și  Drumurile Județene, astfel încât, pe traseele neviscolite să se asigure un timp de trecere mai alert.

Totodată el a cerut creșterea numărului de utilaje acolo unde viscolește și există posibilitatea să fie greutăți în gestionarea traficului rutier.

„Dacă situația o va impune, se va opri circulația pe drumurile județene care sunt în pericol de blocare din cauza depunerilor de zăpadă și a viscolului puternic”, a declarat prefectul județului, Alexandru Moldovan.

Totodată, în scopul evitării unor evenimente nedorite şi pentru creşterea gradului  de siguranţă, jandarmii montani recomandă turiștilor să aibă echipament adecvat sezonului și să respecte marcajele traseelor montane.

În cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor, turiștii pot solicita ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor montani aflați în dispozitiv.

După încheierea ședinței, prefectul, însoțit de inspectorul șef al ISU Suceava, colonelul Costică Ghiață, s-a deplasat din nou în teren pentru a monitoriza situația la fața locului.


Intră acum și în grupul de