Traficul rutier în județul Suceava se desfășoară normal, pe un carosabil umed, iar pe traseele drumurilor naționale se acționează cu utilaje de deszăpezire. Pe drumurile județene se va interveni cu 36 de utilaje de deszăpezire


Intră acum și în grupul de

Pe majoritatea drumurilor naționale din județul Suceava carosabilul este umed,  exceptând DN 29 Salcea-Dumbrăveni, DN 2 Bălcauți-Siret, DN 17A Ratoș, unde vântul suflă cu intensitate formându-se o peliculă de zăpadă și DN 17 A în Pasul Plama unde este zăpadă frământată de 0-1 cm.

Potrivit datelor furnizate Prefecturii Suceava de cele două secții de drumuri naționale din județ se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Astfel, SDN Suceava acționează pe toate traseele cu 15 ATB-uri, trei multifuncționale, iar în funcție de evoluția vremii se vor scoate pe traseu și celelalte utilaje, fiind disponibile 28 utilaje de la prestator și 6 utilaje proprii.

În zona SDN Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurata pe un carosabil umed cu excepția DN 17A km 36-km39,in Pasul Palma unde este zăpadă frământată, viscolită de 0-1 cm.

În zona Palma vântul suflă cu circa  50 km /h și ninge slab până la moderat pe toate sectoarele de drumuri naționale.

În zona SDN Câmpulung Moldovenesc se acționează cu șapte utilaje, respectiv un ATB la Tihuța, un ATB la Mestecăniș, un ATB și un UM între Poiana Stampei și Mestecăniș, un ATB și un UM la Palma, un ATB pe DN 17 B.

Utilajele Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava vor ieși din baze după ora 17:00 când cele 36 de utilaje vor desfășura activități specifice de prevenire , combatere a poleiului și îndepărtarea stratului de zăpadă prin împrăștierea de material antiderapant și acționarea cu lama.

Pe drumurile județene carosabilul este umed și se înregistrează precipitații slabe sub formă de ninsoare fără depuneri pe carosabil.

DJDP Suceava arată că utilajele sunt pregătite să intervină pe toate drumurile județene aflate pe nivelurile I și II de viabilitate pe timp de iarnă.


Intră acum și în grupul de