Ninsoarea și viscolul au creat probleme pe Aeroportul Suceava unde se operează în condiții grele. Se acționează deasemenea pe mai multe drumuri județene. În zona de munte carosabilul este umed cu porțiuni de zăpadă frământată, iar în zona Ratoș viscolul îngreunează deszăpezirea// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Ninsoarea și viscolul au creat probleme duminică seara și pe Aeroportul Suceava unde se acționează pentru menținerea acestuia operațional, fără să fie afectate cursele programate.

Potrivit autorităților, pe aeroport se operează în condiții grele, dar se lucrează.

În ceea ce privește drumurile județene, se actionează pentru deszpăpezire cu  un număr de 19 utilaje, în special în zonle Suceava, Fălticeni, Vama- Moldovița, Pojorâta-Izvoarele Sucevei, Costâna -Comănești-Arbore, Rădăuți-Satu Mare. 

DJDP Suceava menționează că în zona Muțenița se va acționa pentru deblocarea drumului județean DJ 291 A  luni dimineața în jurul orelor 3:00-4:00.

Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc precizează că pe traseele de drumuri naționale carosabilul este umed cu porțiuni de zăpadă frământată de la 0 la2 cm pe toate drumurile din administrare, cu excepția Pasului Palma unde se înregistrează  1 până la 3 cm de strat de zăpadă viscolită.

În toată zona ninge iar vântul suflă cu viteze între 20 – 40 km/h pe DN 2E și 50-60km/h în Pasul Palma.

Se acționează cu toate cele 36 de utilaje.

De menționat este că în pasurile Tihuța și Mestecăniș se circulă în condiții bune.

Cel mai critic punct din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava este în zona Ratoș, unde se intervine cu șase utilaje, dar acțiunea de deszăpezire este mult îngreunată din cauza viscolului.

Celelalte utilaje ale SDN Suceava acționează pe restul sectoarelor de drum din administrare.


Intră acum și în grupul de