Contrabandist reţinut cu focuri de armă, în timp ce trecea graniţa


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut la frontieră doi cetăţeni din Vicovu de Sus care au trecut ilegal frontiera din România în Ucraina cu scopul de a face contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană. Deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor verbale ale poliţiştilor de frontieră, au fost executate cu respectarea prevederilor legale 4 focuri de avertisment în plan vertical.

Joi, în urma executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov, au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România având asupra lor bagaje voluminoase. Potrivit IJPF Suceava, persoanele au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă cei în cauză au ignorat somaţiile şi au încercat să fugă, profitând de vegetaţia abundentă. „Lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin. O persoană a fost reţinută şi în urma verificărilor, s-a constatat că este cetăţeanul român I. Constantin, în vârstă de 45 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava”, precizează purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar de poliţie Ilie Potoch-Seriţan.

În zonă, au fost găsite abandonate 5 colete ce conţineau aproximativ 8.000 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, în valoare totală de peste 17.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate toate măsurile.


Intră acum și în grupul de