Cinci oferte pentru realizarea rutei alternative Suceava-Botoșani pentru suma de 12,7 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că au fost depuse cinci oferte pentru realizarea rutei alternative Suceava-Botoșani până la noul pod peste râul Suceava care a și fost realizat anul trecut.

Lungu a spus în conferința de presă de miercuri că ruta alternativă este o prioritate pentru municipalitate întrucât va contribui la fluidizarea traficului.

Costul estimat al acestei investiții este de 12,7 milioane de lei, iar pe SICAP s-au înscris 10 operatori, dar că au fost până la urmă cinci oferte ale unor asocieri între firme de construcții și firme de proiectare întrucât proiectul prevede proiectare și execuție.

Astfel, au depus oferte asocierile Autotehnorom cu Nord Studio SRL Siret, Con Bucovina și Topogeo SRL, Conrex Botoșani cu Vareso Prod Suceava, Cornel Flor- Test Prima și Icomaris, Florconstruct – Calcarul SA  și Drupo.

„Sunt cinci oferte serioase”, a spus primarul.

Totodată, în cadrul acestui proiect, va fi realizat și un podeț peste pârâul Cetății, lucrare ce presupune și consolidare de maluri și se ridică la 4,1 milioane de lei unde au fost depuse două oferte, una a asocierii Cornel Flor, Aria Construct și Comir și asocierea Maghebo și Drupo.

„Este foarte important să creionăm, să dăm în funcțiune această rută alternativă în așa fel încât să continuăm să fluidizăm traficul în municipiul Suceava”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de