Directorul Casei de Pensii Suceava, Constantin Boliacu: Doar CEC Bank nu a virat banii pe cardurile pensionarilor motivând o anexă la contract care prevede ca operațiunea să fie făcută în data 14 a fiecărei luni

Directorul Casei de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a declarat, vineri, pentru News Bucovina, că situația generată de neplata pensiilor către pensionarii cu carduri la CEC Bank este legată de faptul că în contract se specifică data de 14 ale lunii pentru virarea banilor pe carduri.

„În anexa la contract, plata pensiilor pe card se face în data de 14 ale lunii”, a spus Boliacu.

El a arătat că CJP Suceava a virat mai repede banii pentru plata pensiilor pentru că „după sărbători tot pensionarul are nevoie de bani”.

„Noi am virat mai repede banii, fiind după sărbători când oamenii au nevoie de bani. Am alimentat contul de la bancă de ieri și de azi. Toate băncile plătesc numai CEC Bank spune că respectă data de 14 pentru că așa cere conducerea centrală a CEC. Nu e numai la Suceava, ci în toată țara”, a spus Constantin Boliacu.

El a arătat că a informat conducerea de la București de această situație pentru că datoria Casei Județene de Pensii este să apere interesele pensionarilor.

Boliacu a spus că în județul Suceava sunt 12.400 de pensionari cu carduri la CEC Bank.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat pe pagina sa de Facebook, că sunt probleme legate de plata pensiilor în județul Suceava pentru că „CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii”.

„Faci tot posibilul să fie banii trimiși cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceștia sunt în cont la Poștă/la Bănci și, când lucrurile se mișcă … CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii. CEC Suceva are de făcut documente 2 zile de când intră banii. Vrea toată țara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru M.C Budăi/PSD că nu dorește, nu trebuie grăbit nimic. PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ține la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu țin la oameni”, scrie Violeta Alexandru.

Peste 12.000 de pensionari din județul Suceava sunt afectați de problemele la virarea pensiilor în județ.