S-au jucat cu focul şi au incendiat o gospodărie din Sfântu Ilie


Intră acum și în grupul de

Doi copii din satul sucevean Sfântu Ilie s-au jucat cu focul şi au aprins gospodăria. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, sâmbătă, la prânz Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Marius A., în satul Sfântu Ilie, comuna Şcheia.

Incendiul a fost anunţat prin serviciul 112 la ora 13:34, iar la sosirea gărzii de intervenţie ardeau trei stoguri de fân, existând pericolul de propagare la altele două. Incendiul a fost lichidat la ora 15.05, în limitele găsite, arzând doar circa 5 tone de fân. Pagubele estimate sunt de circa 2.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza jocului unor copii cu focul, C. M., în vârstă de 9 ani şi C. I., în vârstă de 14 ani.
Pompierii au salvat cele două stoguri de fân, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

„Fiind al doilea eveniment de săptămâna aceasta în care cauza incendiului este jocul copiilor cu focul, amintim şi pe această cale câteva reguli ce trebuie cunoscute de către părinţi, pentru evitarea producerii unor evenimente neplăcute: păstraţi chibriturile, brichetele şi alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces; înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor; nu lăsaţi copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare şi/sau aparate electrice aflate în funcţiune; exemplul celor mari cu privire la folosirea focului în prezenţa copiilor contează mult în educarea lor” precizează ISU „Bucovina” Suceava, cu menţiunea că o dată cu creşterea, copiii trebuie învăţaţi cum să utilizeze sursele de foc şi cum să se comporte în situaţii de pericol.


Intră acum și în grupul de