Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei Suceava, la un pas de a fi mistuit într-un incendiu


Intră acum și în grupul de

Intervenţia promptă a pompierilor suceveni a împiedicat extinderea unui incendiu izbucnit la Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Suceava. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi Detaşamentul de pompieri Suceava au intervenit cu trei autospeciale, un echipaj Descarcerare şi un modul SMURD pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la nişte construcţii aparţinând Primăriei Suceava, chiriaşi Constantin M., Dan A. şi Dragos C., în municipiul Suceava, str. Petru Rareş.

Incendiul a fost anunţat la ora 17:23, iar când pompierii au ajuns la faţa locului ardea o magazie de materiale şi acoperişul unui garaj, construcţie comună.

„Dat fiind natura construcţiilor care au luat foc- materialul folosit cu preponderenţă fiind lemnul, exista pericolul iminent ca incendiul să se propage cu repeziciune la obiectivele aflate în imediata apropiere, respectiv, o casă de locuit şi clădirile Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Suceava. În acest sens, am intervenit în forţă, desfăşurând trei dispozitive de luptă, înconjurând şi localizând focarele, împiedicând astfel extinderea flăcărilor”, precizează plutonierul major Alin Găteată din cadrul ISU „Bucovina” Suceava.

Incendiul a fost lichidat la ora 19.35, în limitele găsite, astfel au ars magazia de materiale pe o suprafaţă de circa 12 mp, acoperişul garajului pe o suprafaţă de circa 20 mp şi peretele despărţitor pe o suprafaţă de circa 8 mp.

Pagubele estimate sunt de circa 10.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de o instalaţie electrică improvizată.

Datorită intervenţiei prompte, pompierii au salvat casa de locuit şi clădirile S.E.I.P. Suceava, în valoare de aproximativ 500.000 lei.


Intră acum și în grupul de