45 de femei rrome au absolvit cursuri în meseria de îngrijitoare bătrâni la domiciliu


Intră acum și în grupul de

Un număr de 45 de tinere de etnie romă au absolvit recent cursuri de specializare în meseria de îngrijitoare bătrâni la domiciliu, fiind pregătite pentru a fi încadrate în muncă pe astfel de posturi. Ele au fost instruite în cadrul unui proiect iniţiat de Societatea Doamnelor Bucovinene, în colaborare cu Asociaţia Phico România şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. Femeile care au urmat şi absolvit cursurile provin din comunităţi de romi din Suceava, Pătrăuţi, Dorneşti, Valea Moldovei – Mironu, Vereşti, Voitinel, Mitocul Dragomirnei, Ciprian Porumbescu, Baia, Dolhasca, Păltinoasa şi Gura Humorului.

„Speram să le găsim măcar câtorva dintre ele un loc de muncă în meseria în care s-au specializat. Din păcate, este o perioadă mai dificilă, din cauza situaţiei economice serviciile din primării care au nevoie de astfel de personal având posturile blocate. Societatea Doamnelor Bucovinene lucrează acum la un proiect de dezvoltare de servicii de îngrijire la domiciliu, şi sperăm să putem şi noi angaja câteva dintre ele”, a declarat recent Mihaela Grosu, preşedinta Societăţii Doamnelor Bucovinene

Aceasta a precizat că multe dintre femeile de etnie romă au demonstrat că ar putea fi foarte potrivite pentru această meserie şi a făcut un apel la mai multă toleranţă şi la renunţarea la prejudecăţi, pentru ca aceste femei să aibă o şansă să lucreze.

„Unele au mai mulţi copii şi cu toate acestea au venit la cursuri, ceea ce au învăţat în cele trei luni de instruire fiindu-le de folos şi acasă, în comunitatea lor. Avem şi alte solicitări de la femeile de etnie romă şi probabil vom mai organiza cursuri de acest fel”, a mai precizat Mihaela Grosu.


Intră acum și în grupul de