Volumul deșeurilor colectate în municipiul Suceava a crescut considerabil. Viceprimarul Lucian Harșovschi reamintește sucevenilor să mențină orașul curat și să depoziteze selectiv deșeurile. Pomii de iarnă vor fi ridicați gratuit de lângă platformele de depozitare


Intră acum și în grupul de

În perioada Sărbătorilor de Iarnă s-au acumulat mai multe deșeuri decât de obicei în municipiul Suceava, potrivit datelor Departamentului  de Ecologizare din Primăria Suceava.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a arătat că în luna decembrie a anului 2019 au fost colectați 10.497,60 mc compactați de deșeuri, cu 3,12% mai mult decât în lunile precedente (oct./nov.), unde, în medie, au fost colectați 10.169,95 mc.

Comparativ cu luna decembrie a anului 2018, în decembrie 2019 au fost colectate cu 4,42% mai multe deșeuri.

El arată că, de asemenea, procentul per fracție uscată a crescut considerabil, aproape s-a dublat, ceea ce arată faptul că noul sistem de colectare selectivă dă roade.

„Și în anul acesta revin cu rugămintea către suceveni de a depozita conform deșeurile și de a colecta selectiv. Împreună menținem orașul curat”, a transmis Lucian Harșovschi.

El a menționat pentru sucevenii interesați că, în această perioadă, are loc ridicarea gratuită a brazilor de lângă punctele de colectare selectivă.


Intră acum și în grupul de