Gheorghe Flutur: Guvernul Orban a plătit la finalul anului 20 de milioane de lei restante din primăvara anului 2019 pentru concedii medicale nedecontate în județul Suceava, dar și 30 de milioane de euro datorii pentru proiectele prin PNDL din județ. Pentru magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei s-au emis două HG


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, într-o conferință de presă că Guvernul Ludovic Orban s-a preocupat să stingă datorii ale fostei guvernări în județul Suceava și că se preocupă de proiectele necesare ale locuitorilor județului, cum este cel al magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei.

Flutur a spus că la sfârșitul anului trecut erau în județul Suceava 365 de proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

El a menționat că în data de 10 decembrie 2019 erau înregistrate datorii de 30 de milioane de euro către firmele care au lucrat la aceste proiecte, bani pe care i-a decontat Guvernul Ludovic Orban.

„E important să se știe acest lucru. Vor continua aceste lucrări. Am susținut, am făcut demersuri ca să nu fie blocați agenții economici și să finalizăm lucrările începute în toate localitățile din județ”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai spus că s-au plătit și sumele restante pentru concedii medicale.

Astfel, la finalul anului trecut erau concedii medicale nedecontate din martie, aprilie, mai 2019, un număr de circa 500 de dosare, în sumă de 20 de milioane de lei, care au fost decontate de Guvernul Orban.

Flutur a spus că face aceste precizări pentru că a „văzut fel de fel de discuții în spațiul public de la oameni odihniți”.

Totodată, el a declarat că în ceea ce privește proiectul construcției conductei de gaz natural spre Vatra Dornei a fost nevoie de două hotărâri de Guvern și că s-a implicat foarte mult în acest proiect.

„A fost foarte multă poezie și doar promisiuni”, a spus Flutur care a menționat că pe lângă scoaterea din fond forestier a terenului pe unde va trece conducta era nevoie și de descărcarea subvenției de la APIA pentru terenuri cu pășune.

El a arătat că până a venit Guvernul Orban nu era făcut nimic pentru acest proiect și că a grăbit lucrurile pentru că firma care va executa lucrarea a fost desemnată și dorește ca această magistrală de gaz natural să fie finalizată.


Intră acum și în grupul de