Peste 430.000 de pasageri pe Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava în 2019, de opt ori mai mulți față de 2016. Din martie Tarom va include încă 5 frecvențe pe săptămână pe lângă cele deja existente


Intră acum și în grupul de

În anul 2019 s-au procesat 430.123 de pasageri, după ce în anul 2018 Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” Suceava procesa 353.000 de pasageri, iar în 2016 puțin peste 50.000 de pasageri.

Ulterior includerii destinației Memmingen și suplimentării zborurilor către Londra-Luton, numărul pasagerilor procesați a crescut cu 22 de procente față de perioada similară a anului trecut, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În prezent pe Aeroportul Suceava operează companiile TAROM și WIZZ AIR.

Compania TAROM operează 13 zboruri pe săptămână spre București, iar din luna martie a anului 2020 TAROM va include încă 5 frecvențe pe săptămână pe lângă cele deja existente.

Compania WIZZ AIR operează zboruri zilnice spre Londra/Luton, cea mai solicitată rută de la Suceava, cu un grad de încărcare de peste 95%, acum cu 9 frecvențe pe săptămână în perioada sărbătorilor de iarnă.

Milano/Bergamo, cu 5 frecvențe pe săptămână în această perioadă, este următoarea destinație preferată de pasagerii din aria de captare a Aeroportului, inclusiv de către pasagerii ucraineni. De altfel, din totalul pasagerilor procesați pe toate cursele, un număr de 32.167 pasageri sunt de naționalitate ucraineană.

Portofoliul destinațiilor de la Suceava este completat de Memmingen/Munchen Vest, 3 frecvențe/săptămână în perioada sărbătorilor, Roma-Ciampino și Bologna cu 2 frecvențe/săptămână.

Gradul de încărcare la cursele operate de compania TAROM este de peste 80%, iar la cursele operate de compania Wizz Air este de peste 94%.

Programul preliminar al zborurilor companiei WIZZ AIR pentru sezonul de Vară 2020 la Aeroportul ”Ștefan cel Mare-Suceava” include:

–                      9 frecvențe/săptămână – L, M, 2xMi, J, V, S, 2xD pentru Londra-Luton,

–                      5 frecvențe/săptămână – M, Mi, J, S, D pentru Milano-Bergamo,

–                      2 frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Bologna,

–                      3 frecvențe/săptămână – M, J, S pentru Roma-Ciampino și

–                      2 frecvențe/săptămână – L, Vi pentru Memmingen/Munchen Vest.

Destinațiile de vacanță au fost foarte populare în sezonul estival 2019, turiștii care au ales  ca punct de plecare Aeroportul ,,Ștefan cel Mare” din Suceava având la dispoziție șapte zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri, joi, vineri și Duminică, spre litoralul Mării Mediterane, respectiv Mării Roșii, către destinații ca Antalya, Bodrum, Hurghada sau Monastir.

Programul preliminar pentru sezonul estival 2020 include zboruri charter spre Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada) și Tunisia (Monastir).


Intră acum și în grupul de