Cursa Tarom de marți dimineața spre București a plecat cu o întârziere de șapte ore. Deși inițial s-a dat vina pe ceața din Capitală, cauza a fost o verificare tehnică a aeronavei


Intră acum și în grupul de

Cursa Tarom care trebuia să plece marți dimineața spre București la ora 5:30 a fost efectuată șapte ore mai târziu, decolarea fiind făcută la ora 12:18 după ce a ajuns pe aeroportul sucevean o altă aeronavă.

Pasagerii care veniseră dimineața pentru a zbura spre București au fost informați de angajați ai societății de handling care operează pe aeroportul sucevean că zborul Tarom a fost amânat din cauza ceții de pe Aeroportul Otopeni și că este posibil ca îmbarcarea pasagerilor să se facă între orele 8:00-8:30.

Ulterior, aceiași lucrători ai firmei de handling au informat că ceața din Capitală provoacă în continuare probleme traficului aerian și că plecarea ar fi în jurul orei 10:15.

Potrivit unor surse Tarom, situația a fost generată atât de ceață cât și de o problemă de inspecție tehnică a aeronavei aflate pe platforma aeroportului din Suceava.

Astfel, s-a decis ca o altă aeronavă să plece de la Suceava în jurul orei 12:00.

Pasagerii au fost informați prin stație de reprezentanții aeroportului sucevean în legătură cu ora prevăzută pentru decolare.

Astfel, o aeronavă cu tehnicieni a sosit în jurul orei 11:30 la Suceava, aceștia efectuând inspecția tehnică, iar avionul a preluat pasagerii și a plecat în cursă spre București la ora 12:18.

 Mai mulți pasageri au renunțat la călătorie în condițiile în care avioanele pe care urmau să le ia spre destinații externe plecaseră, iar în cursa de București s-au aflat 31 de pasageri.


Intră acum și în grupul de