Curse aeriene Suceava-Viena din 3 iulie operate de Wizz Air. Gheorghe Flutur: Încep să prindă contur acțiunile Consiliului Județean Suceava de promovare economică și turistică a județului Suceava atât în Austria cât și în alte capitale europene


Intră acum și în grupul de

Compania aeriană Wizz Air va deschide din 3 iulie cursa Suceava-Viena cu două zboruri pe săptămână, luni și vineri, cu plecare de la ora 18:50 de la Viena și aterizare la ora 21:20 la Suceava și plecare de la Suceava de la ora 21:55 și aterizare la Viena de la ora 22:30.

Cursa va fi operată cu avioane Airbus A 321 cu 230 de locuri.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că salută această decizie a Wizz Air, mai ales că Viena este un important aeroport cu conexiuni în toată lumea.

„Salut inițiativa companiei Wizz Air care din 2016 și până acum a transportat de pe Aeroportul Suceava și spre aeroport circa 900.000 de pasageri”, a spus Flutur.

El a menționat că Viena este cea de-a șasea destinație externă de pe Aeroportul Suceava și și-a exprimat încrederea că Terminalul 2 va fi finalizat la data când se va operaționaliza cursa Suceava-Viena.

În primele două săptămâni ale acestui an Aeroportul Suceava a avut un numar de 17.687 pasageri și 165 de mișcări de aeronave, a spus președintele.

Încep să prindă contur acțiunile Consiliului Județean Suceava de promovare economică și turistică a județului Suceava atât în Austria cât și în alte capitale europene”, a spus Flutur.

El a reamintit că anul trecut o delegație a CJ Suceava a efectuat o vizită la Graz când s-a discutat și de posibilitatea unei curse aeriene între Suceava și Austria care acum prin contur.

O bună parte dintre pasageri vor fi și oameni de afaceri și nimic nu e întâmplător, mai ales că astăzi am depus la Ministerul Dezvoltării solicitarea de autorizare a Parcului Industrial Bucovina 1 de lângă aeroport”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

„Continuăm demersurile noastre și pentru alte destinații pentru perioada următoare pe care le vom anunța la timp”, a mai spus președintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de