Spitalele din Fălticeni şi Siret vor fi verificate de inspectorii sanitari dacă respectă planurile de conformare şi operaţionale în vederea acreditării


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat pentru NewsBucovina că două unităţi sanitare cu paturi din judeţul Suceava vor fi verificate de inspectorii sanitari până la sfârşitul acestei luni pentru a se vedea dacă respectă planurile de conformare şi cele operaţionale în vederea acreditării.

Sădean a spus că Spitalul municipal Fălticeni şi Spitalul de Boli Cronice Siret sunt cele două unităţi care vor fi verificate dacă respectă planurile de conformare în vederea acreditării acestora.

El a precizat că în cazul în care vor fi depistate deficienţe în timpul controalelor, inspectorii sanitari vor acorda termene de remediere a acestora.

Ministerul Sănătăţii a anunţat în cursul săptămânii trecute că astfel de acţiuni tematice de control se efectuează la nivel naţional, în unităţile sanitare publice cu paturi, dar şi în cele private.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de