Un tânăr băut din Burla și-a distrus mașina după ce a intrat într-un cap de pod în Volovăț și și-a sunat un verișor care a venit băut să-l preia cu o altă mașină. Amândoi sunt cercetați penal


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din Burla care era băut a intrat sâmbătă cu mașina sa, un Ford Focus, într-un cap de pod în comuna Volovăț, zgomotul izbiturii trezindu-l pe proprietarul casei din apropiere care a anunțat Poliția.

Imagine ilustrativă

Polițiștii au găsit autoturismul în de pe marginea drumului județean DJ 178, distrus în proporție de 50 la sută, iar părți din caroserie, inclusiv roata și aripa dreapta față erau împrăștiate pe drum cât și în curtea imobilului.

Șoferul a plecat imediat după producerea evenimentului, dar în urma investigațiilor s-a stabilit că mașina fusese condusă de un tânăr de 20 de ani din Burla.

După circa o oră, în urma filtrelor rutiere, pe un drum comunal neclasificat, în apropiere de DJ 178 din Burla, a fost oprit un autoturism marca VW Passat condus de un tânăr de 24 de ani din Burla, iar pe bancheta din spate era tânărul de 20 de ani care condusese mașina avariată.

Tânărul de 20 de ani a recunoscut că a fost implicat într-o tamponare la Volovăț și a explicat că a plecat pentru că s-a speriat și și-a chemat verișorul să-l ducă acasă.

Polițiștii i-au testat alcoolscopic pe cei doi, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 20 de ani și de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru cel de 24 de ani, după care au fost duși la Spitalul Municipal Rădăuți pentru probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ambii șoferi sunt cercetați penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de