DSP Suceava a amendat Servicii Comunale Rădăuți pentru condițiile sanitare de la Baia Publică Rădăuți și a impus renovarea spațiilor. Situația a fost sesizată de un rădăuțean//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Un rădăuțean care a sesizat condițiile de igienă precare de la Baia Publică din Rădăuți și a reclamat la Direcția de Sănătate Publică Suceava situația.

Rădăuțeanul Adrian Țofei a filmat la finalul lunii noiembrie 2019 starea precară a Băii Publice din Rădăuți.

Aceasta a și sesizat DSP Suceava în legătură cu situația prezentată.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis că a verificat cele semnalate și că acestea se confirmă, motiv pentru care a amendat Servicii Comunale Rădăuți pentru condițiile precare de la Baia Publică.

Totodată, Direcția de Sănătate Publică Suceava a dispus ca Servicii Comunale să renoveze în termen de e 30 de zile spațiile respective.

După ce filmarea lui Țofei a fost făcută publică, primarul Rădăuțiului, Nistor Tatar, a răspuns în presă: „Eu mă duc în fiecare vineri la Baia Comunală, e foarte ok acolo”.

„Multe case din Rădăuți nu au apă curentă și cetățenii depind de Baia Publică, care, așa cum reiese din imagini, e „dotată” cu dușuri într-o stare greu de descris, totul fiind ruginit, murdar, spart, extrem de vechi.

Prosoape, săpun sau șampon nu se oferă și nu există vestiare, dar există în schimb taxă de utilizare. Actualul primar al Rădăuțiului, Nistor Tătar, s-a aflat la conducerea Servicii Comunale (în subordinea cărora se află Baia Publică) din 2001 până în 2016 (cu o scurtă pauză), când a fost ales primar”, a precizat Adrian Țofei pentru News Bucovina.


Intră acum și în grupul de