Trei zone cu risc crescut de accidente rutiere, monitorizate intens de poliţişti în următoarea perioadă


Intră acum și în grupul de

La nivel naţional, începând de miercuri şi până la sfârşitul lunii august, se va derula o campanie de prevenire a accidentelor rutiere pe drumurile naţionale, inclusiv pe DN 2 ce străbate judeţul Suceava. Mai mult chiar, judeţul Suceava are o particularitate, fiind pe primul loc în ţară cu cea mai mare reţea de drumuri, respectiv 631 km.

Cât priveşte strict drumul naţional DN 2, peste care se suprapune drumul european E 85, subinspectorul Mihai Găbitan, şeful Biroului Drumuri Naţionale din carul Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, a precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest drum are 99 km în judeţ, iar de la începutul anului şi până la începutul acestei luni, pe acest tronson au avut loc 8 accidente grave soldate cu 5 decese şi 11 răniţi grav. Acesta a declarat că în baza datelor privind accidentele cu victime s-au identificat zonele de risc de pe raza judeţului pe DN 2.
„Punctual zonele de risc sunt Drăguşeni- Forăşti- Vadu Moldovei şi Pătrăuţi- Dorneşti- Grămiceşti.

DN2 este împărţit în 3 sectoare, Drăguşeni- Fălticeni, Fălticeni- Suceava, Suceava- Vama Siret. În cadrul Programului Naţional de Prevenire a Accidentelor Rutiere pe DN 2, zilnic, până pe data de 31 august, pe aceste sectoare vor fi echipe mixte ale Poliţiei Rutiere şi Posturilor comunale ce vor efectua controale.

Şeful Biroului Drumuri Naţionale din carul Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava a precizat că majoritatea accidentelor cu victime se produc în afara localităţilor principalele cauze fiind viteza, dar nu cea excesivă ci cea neadaptată condiţiilor de drum, a condiţiilor meteo dar şi depăşirile neregulamentare.


Intră acum și în grupul de