Foc pus intenționat la o magazie din Udești. Un echipaj SMURD care transporta un bărbat intoxicat cu fum într-un alt incendiu a observat focul și a chemat echipajele de stingere//FOTO-VIDEO


Intră acum și în grupul de

Un foc pus intenționat, marți dimineața, la o magazie din Udești a fost observat de un echipaj SMURD care transporta spre UPU un bărbat intoxicat cu fum într-un alt incendiu, produs în Liteni, fiind chemate echipaje de pompieri care să-l stingă.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Udești, au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie aflată într-o zonă izolată din comuna Udești.

Sursa citată arată că incendiul fusese observat de pompierii militari ai unui echipaj SMURD care se îndrepta spre Unitatea de Primire Urgențe Suceava, cu un bărbat de 49 de ani intoxicat cu fum la un incendiu din Liteni.

Echipajul SMURD a sunat imediat la 112 și au chemat în sprijin echipajele de stingere, care au localizat și lichidat flăcările.

În incendiul din Udești au ars circa 50 de cauciucuri uzate, 2 metri cubi lemn de foc, elemente de tâmplărie, acoperișul din lemn și învelitoarea din tablă de aluminiu. S-a degradat o presă de ulei pentru semințe.

Potrivit ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

De menționat este că pompierii militari de la Punctul de Lucru Dolhasca și Detașamentul Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit tot marți dimineața cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din orașul Liteni.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat casa de locuit, cu o suprafață de aproximativ 90 mp, existând pericolul de propagare a flăcărilor la un adăpost de animale.

Proprietarul, în vârstă de 49 de ani, a suferit o intoxicație cu fum,  iar pompierii paramedici SMURD i-au acordat primul ajutor medical. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital pentru investigații suplimentare.

Pe timpul intervenției, pompierii au evacuat din locuință două butelii de aragaz, care erau în pericol să explodeze.

În incendiu au ars acoperișul casei, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, aparatură electronică și electrocasnică și s-au degradat pereții locuinței construiți din bolțari și chirpici.


Intră acum și în grupul de