ALEGO îți prezintă criteriile de bază pentru alegerea potrivită a focarului de șemineu

ALEGO este printre puținele companii specializate de pe piața autohtonă care deține în stoc propriu și pune la dispoziția clienților săi o gamă întreagă de focar semineu, incluzând toate tipurile de incintă de ardere, precum: focare tradiționale din fontă, focare standard șamotate, focare premium șamotate și focare de lux, care reprezintă vârful de lance din oferta noastră. Te asigurăm însă, că indiferent de opțiunea aleasă, focarele noastre respectă în totalitate cele mai înalte standarde de performanță, calitate și siguranță. Modelele noastre acoperă atât secțiunea de șeminee pe lemne, prevăzute cu cos de fum exterior (care este gama clasică și cea mai îndrăgită de către clienți), cât și secțiunea de focare pe gaz (termoșeminee) sau cu combustibil pe bază de peleți.

În rândurile de mai jos, ne-am propus să vă prezentam criteriile care stau la baza alegerii focarului potrivit pentru locuința și nevoile tale de încălzire iar cel mai important dintre ele, se referă la tipul materialului din care este confecționat.

Astfel, focarele din fontă au o durabilitate mai mare în timp, radiază o cantitate mai mare de căldură în interiorul hotei, permițând acumularea unei mase semnificative de căldură și distribuirea uniformă a acesteia pentru mai mult timp, chiar și după ce focul a încetat să mai ardă în focar. Pe de altă parte, raportul arderii materialului lemnos în relație cu cantitatea de căldură eliberată, nu se compară cu randamentul oferit ca și în cazul focarelor șamotate, rezultând un consum mai mare de lemne, dar și cantități mai mari de cenușă sau depuneri pe sticla focarului, ceea ce la rândul ei va determina, nevoia de a curăța mai des.

Focarele șamotate standard, spre deosebire de cele din fontă, au rezultate mai bune în timpul arderii, diminuând astfel reziduurile (cenușa) și depunerile pe sticlă. Șamota facilitează dezvoltarea unei temperaturi mai mari în camera de ardere, singurul dezavantaj fiind că aceasta este un material consumabil și în funcție de exploatare, va trebui să fie înlocuită în timp, dar nu mai devreme de 4-5 ani.

Focarele premium (de lux) se diferențiază de restul gamei, atât prin calitatea materialelor folosite în procesul de producție – șamotă arsă cu rezistență mecanică mai bună, oțel cu compoziție mai mare de carbon, vopsea anti-zgârieturi, cât și prin tehnologia revoluționară de ardere a lemnului, cu randament ce depășește valoarea de 80% cu respectarea anumitor condiții (minim dublă combustie, obligatoriu ardere etanșă, ardere pe vatră etc.)

Un alt factor important în vederea alegerii focarului potrivit este necesarul termic pentru locuință. Înainte de toate, focarul trebuie privit ca o sursă alternativă de încalzire a casei, un aspect care trebuie tratat ca atare, criteriile pentru alegerea corectă a modelului de focar depinzând de anumite variabile: spațiul în care se va amaplasa șemineul (suprafața, niveluri, deschidere, etc), înălțimea acestuia, precum și greutatea, numărul de încăperi care se doresc a fi suplimentate termic și alte detalii de care specialiștii ALEGO.ro se vor ocupa pentru dumneavoastră, cu întreaga pricepere, dobândită de-a lungul a mii de proiecte livrate cu succes, clienților multumimiți de pe întreg teritoriul țării.

Oferim informații utile pentru clienți și nu ne ferim să găsim soluții, indiferent de provocări. În cazul în care sunteți în căutarea unui focar de șemineu și nu știți neapărat cu ce sa începeți, suntem la dispoziția dumneavoastră pentru consultanță în vederea alegerii optime pentru căminul și nevoile de încălzire ale familiei dumneavoastră. Iar în ceea ce privește logistica, indiferent unde locuiești și cauți de exemplu, un semineu ploiesti sau un focar de șemineu în Brașov, transportul este gratuit pentru toată gama de focare de șeminee din catalogul nostru, dar și pentru restul produselor sau a soluțiilor care întregesc acest fascinant univers al încălzirii alternative.