Discuții la Consiliul Județean Suceava cu directorul CNAIR și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor privind proiectele de autostrăzi, centuri ocolitoare și lucrări de întreținere a drumurilor naționale. Gheorghe Flutur: Apreciez promptitudinea cu care Ministerul Transporturilor răspunde solicitărilor celor din Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, miercuri, după o întâlnire cu reprezentați ai Ministerului Transporturilor și CNAIR, promptitudinea cu care aceștia au venit la Suceava pentru a discuta problemele privind infrastructura rutieră din județ.

La întâlnirea care s-a desfășurat la sediul CJ Suceava a participat directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, dar și din partea potențialilor finanțatori, Felix Ardelean.

În ceea ce privește autostrada A 7, Siret-Suceava-Pașcani-București, reprezentanții CNAIR au spus că în câteva săptămâni va fi lansată licitația pentru studiul de fezabilitate pentru tronsoanele Siret-Suceava și Suceava-Pașcani, cu termen de execuție de 18 luni.

Președintele Flutur a salutat faptul că Ministerul Transporturilor a luat decizia de a construi autostradă pe acest traseu și nu doar drum expres, subliniind că autostrada aceasta va rezolva problema legăturii rapide cu Capitala.

În ceea ce privește Autostrada Nordului a fost scos la licitație Studiul de fezabilitate pentru traseul Suceava-Vatra Dornei-Bistrița-Satu Mare, iar în primă fază vor fi executate centurile ocolitoare la profil la autostradă ale orașelor Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, urmând ca Ministerul Transporturilor să asigure finanțare, iar autoritățile locale să se ocupe de realizarea șoselelor de centură.

Președintele Flutur a spus că au existat discuții pentru fiecare dintre aceste șosele de centură în teren unde a mers împreună cu reprezentanți ai Apelor Române, Romsilva, Transgaz, ACET, CFR, pentru a alege cele mai bune soluții.

„Traseul acesta este mai dificil pentru că o pondere importantă a Autostrăzii Nordului trece prin zona de munte”, a spus Flutur.

În cadrul întâlnirii președintele Consiliului Județean Suceava a cerut grăbirea procedurilor pentru șoseaua de centură a municipiului Fălticeni pentru a se intra cât mai curând pe execuție și a primit asigurări în acest sens.

Totodată, în ceea ce privește șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, intenția autorităților este ca aceasta să fie finalizată în acest an.

Mai mult, s-a stabilit ca în acest an din fondurile Ministerului Transporturilor să fie realizate covoare asfaltice pe tronsoane de drumuri naționale din județ, respectiv pe DN 17 între Suceava și Vatra Dornei, pe DN 2 între Grănicești și Vama Siret, pe DN 29 A între Suceava-Adâncata-Zvoriștea-Dorohoi, pe DN 2 E Păltinoasa-Cacica-Marginea și pe DN 17 A între Sadova și Palma.

Președintele CJ Suceava a mai cerut reprezentanților CNAIR să găsească o soluție pentru fluidizarea traficului la intersecția dintre DN 29 și drumul județean care face legătura cu Aeroportul Suceava.

Gheorghe Flutur a apreciat promptitudinea cu care reprezentanții Ministerului Transporturilor au răspund solicitării de a analiza la Suceava problematica infrastructurii rutiere și a anunțat că în luna februarie va veni la Suceava ministrul Transporturilor, Lucian Bode.


Intră acum și în grupul de