Primarul Ion Lungu respinge informațiile că se va închide Bazarul Suceava: De fiecare dată în campania electorală apare acest zvon nefondat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că Bazarul Suceava nu se va închide și a respins zvonurile care circulă în acest sens.

„Vreau să-i liniștesc pe oamenii din Bazar. Nu e prima dată. Când vin alegerile locale toată lumea vine cu zvonuri alarmiste din Bazar. Eu am sprijinit oamenii din Bazar.Până se vor crea locuri de muncă în Suceava și Doamne ajută să se creeze cât mai repede, sunt o parte dintre suceveni care își câștigă bucata de pâine de acolo”, a spus primarul.

El a spus că în acest an se va lucra la introducerea încălzirii în Bazar și că se alocă suma de 1,5 milioane de lei pentru această investiție astfel încât în iarna următoare acest complex comercial să beneficieze de încălzire.

Primarul a explicat că aceste lucrări nu vor afecta activitatea din bazar pentru că vor fi făcute gradual, fără să genereze închiderea complexului comercial.

Ion Lungu a spus că abia în data de 10 ianuarie 2020 Primăria Suceava a primit avizul ISU pentru aceste lucrări deși documentația a fost depusă de anul trecut.

În ceea ce privește asigurarea protecției împotriva incendiilor, primarul a arătat că la 1 martie expiră contractul cu firma care realizează acum această activitatea și că nu va putea fi prelungit pentru că sunt condiții greu de îndeplinit de o firmă privată, dar că municipalitatea va asigura acest serviciu în regim propriu.

El a explicat că legislația actuală permite autorității locale să aibă un serviciu propriu de prevenție, dar impune investiții importante pentru o firmă care să poată desfășura această activitate.


Intră acum și în grupul de