Primarul Ion Lungu anunță că Spitalul Județean Suceava va avea alocați 3 milioane de lei în acest an din bugetul local: Acolo se fac lucruri bune și venim și noi cu cota noastră de finanțare


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență Suceava va avea alocată în acest an suma de trei milioane de lei din bugetul municipiului Suceava, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Primarul a spus, într-o conferință de presă, că anul trecut a fost prevăzută alocarea unei sume de trei milioane de lei, dar nu a putut fi transferată întreaga sumă din cauză că Guvernul nu a mai virat circa 5 milioane de euro în bugetul local, bani care ar fi trebuit să ajungă în bugetul municipiului Suceava din cota din impozitul pe venit.

„De-a lungul anilor Primăria Suceava a dat sume de bani la spital, pentru dotarea Secției de oncologie, pentru amenajarea Centrului anti-diabetic, pentru extindere și modernizare Secției de Cardiologie, reorganizarea Secției de ortopedie, amenajarea Secției de Îngrijiri paleative, dar și pentru aparatură medicală la Ambulatoriul de specialitate, mamograf digital, osteodensiometru sau microscop”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că am avut discuții cu managerul SJU Suceava, Vasile Râmbu,  și a precizat că va fi inclusă suma pentru unitatea spitalicească în buget.

„Am înțeles că are nevoie de bani și să-i dăm până la sfârșitul lunii martie când avem încasări mai mari din taxe și impozite locale. Primăria Suceava este alături de Spitalul Județean. Este și normal să fie așa. Acolo se fac lucruri bune și venim și noi cu cota noastră de finanțare”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de