Inspectoratul de Jandarmi, afectat de criza economică


Intră acum și în grupul de

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a recunoscut joi, în cadrul unei conferinţe de presă că instituţia este afectată de actuala criză economică. „Am adoptat un grafic pentru reducerea cheltuielilor la combustibili, utilităţi, materiale de întreţinere a spaţiilor pentru a fi asigurată o rezervă pentru situaţii deosebite”, a declarat şeful IJJ Suceava, general de brigadă Eugen Şalar, cu menţiunea că la fiecare capitol s-a reuşit o reducere de 20-30 la sută.

Acesta a explicat că, de exemplu pe calculatoarele din unitate s-a instalat un program ca în cazul neutilizării timp de 10 minute, computerul să se închidă automat, astfel se va economisi curent electric, iar gazul este folosit strict pentru prepararea mâncării.
Pentru reducerea combustibilului, generalul Şalar a precizat că se pune accent pe patrulele pedestre, maşinile fiind folosite mai mult pentru situaţii de urgenţă.

Pentru economisirea apei, s-a decis ca autoturismele unităţii să nu mai fie spălate la sediul unităţii, de pe str. Traian Vuia. „Nu vom mai spăla maşinile aici la sediul principal, ci la sediul 2, cel din spatele Stadionului Areni, unde avem puţul nostru”, a încheiat şeful IJJ Suceava.


Intră acum și în grupul de