6,8 hectare de teren din Salcea vor fi folosite pentru modernizarea Aeroportului Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava va achiziţiona o suprafaţă de 6,8 hectare de teren din oraşul Salcea, necesar pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a pistei Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava. În urma şedinţei de CJ de vineri, s-a aprobat ca această suprafaţă de teren să fie cumpărată de la persoane fizice private din Salcea contra sumei de 410.000 de lei, 3,4 hectare fiind necesare pentru modernizarea pistei, iar restul terenului pentru amplasarea unei noi aparaturi, performante, necesare pentru aterizarea aeronavelor.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava se impune prelungirea pistei cu 445 de metri spre sud, iar conform reglementărilor de aviaţie naţionale şi internaţionale suprafaţa de siguranţă la capătul pistei de decolare-aterizare trebuie să fie pe o adâncime de 90-240 de metri dincolo de extremitatea benzii pistei şi o suprafaţă laterală de 150 de metri pe ambele părţi, faţă de axul pistei.

În aceste condiţii, pentru modernizarea suprafeţei de mişcare a aeroportului şi a balizajului se impune achiziţionarea unei suprafeţe de 68.082 mp, teren aflat în oraşul Salcea şi deţinut de persoane fizice.

Secretarul judeţului, Dumitru Paşniciuc, a declarat că după ce s-a prospectat piaţa imobiliară din zonă, pentru parcelele de vânzare, preţurile sunt cuprinse între 10 şi 15 lei/mp, iar Comisia de negociere a CJ Suceava a reuşit să stabilească, cu proprietarii, un preţ de vânzare de 6 lei/mp, urmând ca proprietarii să suporte şi cheltuielile legate de intabularea terenului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că este imperios necesară modernizarea aeroportului, care este un obiectiv de talie regională şi că acum este „un moment de piaţă” când se poate achiziţiona terenul la un preţ avantajos.


Intră acum și în grupul de