Flutur, după discuții cu ministrul Sănătății, anunță că s-a aprobat construcția Spitalului de Oncologie și a Spitalului de copii la Suceava, dar și înființarea secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirurgie


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, joi,  împreună cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, o întâlnire la Ministerul Sănătății cu ministrul Sănătății, Victor Costache în continuarea celei din luna decembrie în urma căreia s-au stabilit finanțarea Spitalului de Oncologie de la Suceava, înființarea secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirurgie, dar și avizul pentru un spital de copii în Suceava.

Flutur a spus, după întâlnire, că are vești extraordinare pentru Județul Suceava și că se bucură că ele vin acum, la început de an, subliniind că a fost o întâlnire extrem de aplicată, în continuarea discuțiilor avute în luna decembrie, finalizată deja cu lucruri concrete.

Potrivit președintelui CJ Suceava, Spitalul de oncologie din Suceava urmează să fie realizat prin finanțare de la Ministerul Sănătății cu cofinanțare din partea Consiliului Județean Suceava.

Spitalul va avea saloane cu 85 de paturi, săli de tratament, ambulatoriu propriu, secție proprie de îngrijiri paliative, săli de așteptare precum și spații de cazare, respectiv mici garsoniere, pentru cei care fac tratamente.

„Ministerul Sănătății sprijină acest proiect al Consiliului Județean Suceava și al Spitalului Județean, mai ales că avem o serie de argumente suplimentare: în primăvara vom pune în funcțiune secția de radioterapie, în câteva săptămâni vom avea finalizat laboratorul de medicină nucleară (pentru care am achiziționat deja echipamente dintre cele mai performante) și, tot în primăvară, vom finaliza blocul operator destinat intervențiilor chirurgicale oncologice”, a spus Gheorghe Flutur.

Spitalul de Oncologie-proiect

El a explicat că Sucevei îi lipsea acest spital atât de necesar bolnavilor de cancer, un spital care să asigure atât un tratament de cel mai înalt nivel cât și un confort sporit.

Spitalul de oncologie din Suceava va fi realizat în perimetrul spitalului vechi, între bisericuța din curte și actuala secție de oncologie, iar studiul de pre-fezabilitate a fost predat Ministerului Sănătății.

Președintele Flutur a mai anunțat că ministrul Sănătății a fost de acord cu finanțarea unui alt proiect, deosebit de util, respectiv  Secție de chirurgie vasculară și Secție de Neurochirurgie, pentru care se va supraînălța corpul E al Spitalului Județean Suceava.

Investiția este de 20 milioane lei, iar secțiile vor asigura tratamentul complex al pacienților, continuitatea îngrijirilor și monitorizarea tratamentului și îngrijirilor acestora; vor fi prevăzute cu paturi de spitalizare de zi și cabinete de consultații.

În aceste secții vor fi tratați atât pacienți copii, cât și pacienți adulți.

Gheorghe Flutur a mai declarat că ministrul Sănătății va aviza construirea unui Spital de copii la Suceava.

„Va fi un spital cu 360 de paturi pe care îl vom ridica în curtea spitalului vechi. Va fi un spital monobloc în care vom include și o maternitate. Aveam nevoie de avizul Ministerului Sănătății pentru că acest obiectiv este prins în Lista sinteză de la Compania Națională de Investiții – CNI”, a spus Flutur.

El a arătat că pentru județele Suceava și Botoșani, pentru întreaga zonă, construirea acestui Spital de copii la Suceava este un lucru extraordinar și că la Suceava va fi un spital care să trateze copiii fără a fi nevoiți să meargă la Iași, Cluj-Napoca sau București”

„Realizarea acestor investiții reprezintă un lucru extraordinar pentru Județul Suceava. Iată, sunt vești foarte bune pe care pot să le transmit sucevenilor acum, chiar la început de an”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de