Cătălin Nechifor declară că, în campania electorală, nu-l va ataca „nepotrivit” pe Ion Lungu, dar că așteaptă de la primarul Sucevei să spună pe ce „a spart” peste un miliard de euro în municipiu fără să se vadă nimic// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că fostul prefect Florin Sinescu s-a alăturat Pro România și va fi candidatul formațiunii la funcția de primar al municipiului Suceava.

Florin Sinescu a fost prefect al județului Suceava din mai 2012 până în martie 2015 și a fost coechipier cu Cătălin Nechifor când acesta a fost președinte al Consiliului Județean Suceava.

„Ne leagă de atunci o prietenie foarte puternică, ne leagă o colaborare care a fost dusă pe foarte multe planuri de activitate și socială și economică, ne leagă și foarte multe întâmplări, ne leagă și foarte multe provocări, dar ceea ce este mai important este că după câțiva ani suntem în situația de a ne regăsi ca și tandem, de data asta politic”, a declarat liderul Pro România.

Nechifor a spus că el va candida la președinția CJ Suceava, dacă va fi vot uninominal, iar dacă va fi vot indirect va deschide lista de candidați Pro România pentru Consiliul Județean Suceava în timp ce Florin Sinescu va fi candidatul Pro România pentru funcția de primar al municipiului Suceava.

El a arătat că aceasta este o echipă sudată și a subliniat că nu prea a existat colaborare între Consiliul Județean și Primăria Suceava.

„Sunt 16 ani de Ion Lungu în care lucrurile nu s-au mișcat foarte mult din loc, mai ales că tot s-au schimbat  aceste cupluri de conducere. Venim cu o ofertă foarte serioasă cu un candidat care are toate șansele să-l învingă pe Ion Lungu chiar și dintr-un singur tur de scrutin”, a spus Nechifor.

El a arătat că intenția Pro România este ca în alegerile locale turul doi să fie jucat încă din primul tur.

„Vom face tot ce ne stă în putință ca Suceava să aibă un nou start, un nou început, ca după 16 ani să venim cu un primar pentru dezvoltare, cu viziune, cu echilibru și cu parteneriate”, a spus Nechifor.

El a arătat că Florin Sinescu poate să arate, după 16 în care lucrurile s-au întâmplat așa cum s-au întâmplat, că e nevoie de suflu proaspăt, e nevoie de viziune, e nevoie de proiecte, de echilibru.

„Față de alte formațiuni politice, față de alte campanii din trecut, ne-am propus să avem o abordare cât se poate de corectă. Nu ne veți auzi în campania electorală să spunem despre Ion Lungu ceva nepotrivit în plan personal, sau despre familia unuia sau altuia, sau față de alți candidați.  Vom veni către suceveni cu un plan concret, vor veni cu proiecte, vom arăta de ce e nevoie de schimbare, ce s-a greșit în plan administrativ, dar într-o manieră foarte civilizată”, a spus Nechifor.

El a subliniat că Pro România vine cu un proiect care prezintă o nouă dezvoltare pentru Suceava.

Totodată, Cătălin Nechifor a spus că primarul Ion Lungu va trebui să explice ce a făcut cu peste un miliard de euro în cei 16 ani în care a fost primar.

„Cred că domnul Ion Lungu va trebui să răspundă ce a făcut în 16 ani cu peste un miliard de euro. Asta e întrebarea esențială. Eu personal nu prea am văzut banii aceștia împrăștiați în sfera publică”, a spus Nechifor.

El a arătat că la Cetatea de Scaun proiectul a fost făcut de Consiliul Județean Suceava și nu de Primărie, Muzeul de Istorie, a fost modernizat de Consiliul Județean Suceava și nu de Primărie, Spitalul Județean Suceava este finanțat de Consiliul Județean Suceava, iar Ion Lungu nu a dat nimic și că sumele de la Primăria Sucevei au fost mai mult pe hârtie și mai puțin în realitate.

„Nu au putut face nici măcar un tunel pe banii Primăriei între spitalul nou și spitalul vechi ca să se descongestioneze traficul”, a spus Nechifor.

El a mai amintit că în perioada în care el era președinte al CJ Suceava și Sinescu prefect Liceul cu Program Sportiv a fost finanțat de Guvernul Ponta, tot atunci s-a finanțat și sala de sport de la CN „Ștefan cel Mare”, iar în aceeași perioadă s-a reabilitat cu bani guvernamentali podul de la Ițcani.

„De atunci și până acum ce am văzut la Suceava? Dau cu var Primăria, au dat cu var cinematograful, au cumpărat un proiector acolo și s-au luat câteva autobuze electrice turcești. Îi cer domnului Lungu să spună ce a făcut cu peste un miliard de euro în 16 ani de activitate și de ce vrea să meargă în continuare. Ceea ce m-a mirat foarte mult a fost o declarație a domnului primar care a spus că nu mai are nevoie de bani, că e suficient și că se descurcă așa.  Să spună public pe ce s-au „spart” acești bani și ce s-ar fi putut face cu adevărat cu peste un miliard de euro în Suceava”, a declarat Nechifor.


Intră acum și în grupul de