O firmă din Sibiu și o alta din Argeș vor implementa programul de digitalizare a activității municipalității sucevene. Primarul Ion Lungu a anunțat că a semnat ambele contracte pentru implementarea proiectului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni, că a semnat contractul pentru  proiectul  „APLICAT” finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) în valoare de 3.305.127  lei inclusiv TVA, cu câștigătorii  licitației pentru cele două componente ale proiectului.

Astfel, pentru furnizare echipamente, soft și servicii pentru implementarea portalului pentru cetățeni a semnat contractul cu firma SC „Sobis Solutions „SRL  din Sibiu, în valoare de 1.174.946,5 lei inclusiv TVA.

Primarul a spus că proiectul prevede posibilitatea eliberării  de documente electronice in mai multe domenii de activitate cum ar fi înștiințarea începerii lucrărilor de construire/desființare, înștiințarea terminării lucrărilor de construire/desființare, obținere certificat atestare stradală, certificat de atestare fiscală, autorizație transport greu, eliberare abonament parcare, obținere certificat urbanism,program on-line evidența populației.

Durata de realizare a acestui proiect este de 17 luni.

Totodată s-a finalizat și licitația pentru activitatea de scanare și arhivare digitală  a arhivei Primăriei Suceava, iar câștigătoare este firma SC „SRGM Garanții mobiliare” SRL Argeș, valoarea contractului fiind de 963.900 lei inclusiv TVA, iar durata realizare 16 luni.

„Este un pas important în ceea ce privește digitalizarea activității  municipalității”, a transmis Ion Lungu.

Doamne ajuta!


Intră acum și în grupul de