Gospodărie din Râşca, făcută scrum


Intră acum și în grupul de

Doar scrumul a mai rămas dintr-o gospodărie din comuna suceveană Râşca, în urma unui incendiu ce a avut loc luni, după-amiază. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiu a fost anunţat la ora 16:45 astfel că, Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râşca au intervenit cu trei autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la gospodăria lui Nicolae Constantin A., în comuna Râşca, cătunul Isidor.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau în totalitate casa de locuit, bucătăria de vară, adăpostul de animale şi două anexe, construite din lemn, existând pericolul de propagare la fondul forestier aflat în imediata apropiere.

Focul a fost stins la ora 20.10, în limitele găsite, dar au ars casa de locuit, bucătăria de vară, adăpostul de animale şi cele două anexe pe o suprafaţă totală de circa 170 mp. Au mai ars 10 stupi cu albine, circa 5 mc lemn de foc, 3 tone de fân, bunuri casnice şi documente personale, pagubele fiind estimate la 80.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat fondul forestier, în valoare de aproximativ 500.000 lei.


Intră acum și în grupul de