Muzeul Bucovinei devine, oficial, Muzeul Național al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Muzeul Bucovinei din Suceava a devenit, de marți, oficial, Muzeul Național al Bucovinei, prin aprobarea în ședința de Guvern a Hotărârii de schimbare a denumirii.

Demersul a fost inițiat de Consiliul Județean Suceava în subordinea în care funcționează instituția muzeală și a fost susținut de Ministerul Culturii și reprezintă un pas de reconfirmare a titulaturii de muzeu de importanţă naţională, titulatură acordată primit prin HG 611/21 august 2019.

Succesul pentru obținerea statutului și denumirii de Muzeu Național se datorează în primul rând echipei manageriale a Muzeului Bucovinei și a parteneriatului cu Consiliului Județean Suceava, reprezentată de președintele Gheorghe Flutur, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

“Eforturile Muzeului Național al Bucovinei reprezintă de 120 de ani un model de bune practici și un simbol în ceea ce privește contribuția avută la cercetarea, conservarea, restaurarea și valorificarea patrimoniului cultural național. Garantez pe această cale că voi fi un susținător permanent al Muzeului Național al Bucovinei, care este un promotor al standardelor înalte în proiectele și programele muzeale și pe care le onorează cu mare responsabilitate față de bucovineni și față de români”, a subliniat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.


Intră acum și în grupul de