ISU Suceava raportează mai multe aglomerări de ghețuri pe râuri din zona de munte. Pompierii au intervenit în Poiana Stampei pentru dislocarea de ghețuri pe râul Dorna


Intră acum și în grupul de

În urma monitorizărilor continue pe râurile Moldova, Bistrița, Bistrița Aurie și Dorna, efectuate în cursul zilei de ieri și de astăzi de către pompierii militari, împreună cu lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava și ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, au fost raportate mai multe aglomerări de ghețuri.

ISU Suceava precizează că acumulările nu au produs inundații sau pagube în gospodăriile cetățenilor. Acest lucru se datorează și faptului că în zonele respective fie sunt îndiguiri, fie nu sunt construcții.

Cu toate acestea, pompierii militari au fost nevoiți să execute o intervenție pentru dislocarea aglomerărilor de gheață, cu ajutorul utilajelor din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

Aceasta are loc la ora publicării acestei informații în zona Prăleni, din comuna Poiana Stampei, unde s-a format pe râul Dorna o acumulare de gheață pe o distanță de aproximativ 500 m.

ISU subliniază că misiunile de monitorizare vor continua, iar acolo unde situația se va impune se va interveni pentru dislocarea și punerea în mișcare a aglomerărilor de gheață.


Intră acum și în grupul de