Municipiul Suceava preia din experiența orașelor mari europene gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi printr-un proiect transnațional. Viceprimarul Lucian Harșovschi, de la Budapesta: Vom identifica cele mai bune soluții pentru diversificarea activităților din zona de agrement Tătărași și la revitalizarea Parcului Șipote


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava preia din experiența unor orașe mari europene modul de gestionare responsabilă a zonelor urbane verzi în cadrul unui proiect transnațional finanțat cu fonduri ale Uniunii Europene.

Pentru că de foarte multe ori s-a confruntat cu afirmația “La ceilalți e mai bine!”, viceprimarul Lucian Harșovschi spune că din acestt motiv, dar și pentru că își dorește ca Suceava să fie asemenea orașelor mari a căutat să preia din experiența acestora pentru a contribui la dezvoltarea orașului Suceava. 

În acest sens el particiă la Budapesta la întâlnirea transnațională care marchează finalul fazei de dezvoltare a proiectului „Health&Greenspace”, în care municipiul Suceava este partener cu orașele Espoo (Finlanda), Santa Pola (Spania), Breda (Olanda), Messina (Italia), Tartu (Estonia), Limerick (Irlanda), Poznan (Polonia) și Budapesta (Ungaria). 

Proiectul presupune planificarea și gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi și este finanțat de U. E. în cadrul programului de cooperare teritorială URBACT III.

Faza de dezvoltare a proiectului a presupus vizite din partea experților desemnați de program în fiecare oraș, culegere de informații și pregătirea documentației pentru faza de implementare, care va dura 24 de luni și va debuta în luna mai a acestui an.

„Astfel, vom identifica și implementa cele mai bune soluții pentru diversificarea activităților din zona de agrement Tătărași, precum și pregătirea de acțiuni care vor contribui la revitalizarea și redarea funcționalității parcului Șipote, atunci când acesta va trece în proprietatea municipiului Suceava”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de